Моторошний злочин на Вінниччині: Вбивця користувався телефоном жертви, навіть не змивши з нього кров

Злочинця не зупинило навіть те, що літній сусід завжди піклувався про нього.

Ілюстрація. Фото: ФактиЗ другої спроби до довічного ув'язнення засуджено 28-річний житель Могилева-Подільського, який убив сусіда. Злочинця не зупинив навіть факт, що з сусідом він був знайомий з дитинства і той пригощав його цукерками. У перший раз суд пошкодував тричі судимого рецидивіста, повідомляють Патріоти України.

Тіло 76-річного чоловіка в калюжі крови 2 листопада 2016 року знайшов син. Додому до батька він заїхав на прохання колег, схвильованих тим, що працівник не вийшов на роботу. Це було занадто не характерно для нього - пропрацювавши 40 років майстром в місцевому газовому господарстві, він продовжив працювати і на пенсії.

Підозрюваний у вбивстві був вирахуваний на наступний день: тричі судимий сусід загиблого раптом став смітити грошима, тому відразу потрапив в поле зору поліції. На винність вказала кепка, яку вбивця забув під тілом жертви, а також кров і інші генетичні сліди, залишені в будинку вбитого. Отримавши дозвіл на обшук, в будинку матері підозрюваного поліція вилучила закривавлений одяг і мобільний телефон загиблого. Причому, телефоном жертви підозрюваний користувався два дні, навіть толком не відтерши апарат від крові.

Свою вину підозрюваний, якого тут же затримали, спочатку не визнавав. Але похвалився в скоєному співкамерникові, розповівши, як розбив скло і проник в будинок, порізав при цьому, після чого побив господаря до втрати свідомості і викрав заощадження, які зберігалися в будинку. Також затриманий розповів, що побачивши, що жертва прийшла до тями, побив літнього чоловіка ще раз і добив ніжкою від кухонного столу.

У суді вбивця своєї провини не заперечував, однак від дачі показань відмовився. Прокуратура просила засудити підсудного до довічного ув'язнення. Такого ж покарання вимагала дочка загиблого. Вона розповідала, що батько завжди виявляв жалість до неблагополучної сім'ї підсудного, завжди шкодував дітей, особливо виділяючи свого майбутнього вбивцю, - підгодовував, пригощав цукерками та іншими гостинцями.

До речі, внучка убитого, на весільний подарунок якої призначалися викрадені в будинку гроші, заявила, що ні моральних, ні матеріальних претензій до обвинуваченого не має.

Суд за своїми внутрішніми переконаннями вирішив, що довічне ув'язнення не дасть обвинуваченому шансу на виправлення і перевиховання. Зазначалося, що за своїми психічним особливостям обвинувачений хоче подобатися оточуючим, тому він нестійкий психічно і весь час намагається звернути на себе увагу. І якщо він не буде сподіватися на вихід на свободу, то в ув'язненні деградує як особистість. Тому покаранням було призначено 15-річне позбавлення волі з урахуванням змісту в СІЗО.

Цей вирок був оскаржений прокуратурою Вінницької області в Апеляційному суді, який підтримав апеляцію і виніс новий вирок. Суд погодився, що виправитися засуджений може і при довічному ув'язненні, тим більше, що зараз в Україні достроково на свободу можуть вийти навіть довічно ув'язнені.

Сам засуджений під час розгляду апеляції сказав, що йому шкода, що все так сталося. Проте, в скоєному чоловік не розкаявся. Від останнього слова підсудний відмовився, розповів прокурор відділу прокуратури Вінницької області Дмитро Миколайчук.

Джерело: Факти
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...