Задихався і зеленів на очах: В Івано-Франківську через халатність лікарів помер 8-річний хлопчик

Мати не може зрозуміти, як від хворого горла могла померти її дитина, і чому лікарі не звернули уваги на небезпечні симптоми.

Ілюстрація. Фото: dutuna.in.ua

Маленькому Кирилу у квітні мало виповнитися дев’ять років, повідомляють Патріоти України з посиланням на galka.if. Його мама Жанна Барган намагається оговтатися від втрати й вирішила розповісти, що сталося із сином.

"Жінка зауважила, що хлопчик ніколи не хворів, займався у секції тхеквондо, вчився у 3 класі, був хорошою дитиною. 12 березня у нього почервоніло горло, температура сягнула позначки 37.2. З цим звернулися до дільничної терапевт. Лікарка сказала, що поки нічого страшного немає, призначила полоскання, льодяники та спрей від болю у горлі. На наступний день температура піднялася до 38. Тоді знову звернулися до тієї ж лікарки, яка вже призначила антибіотик.

Кирило згадав, що бився у школі з хлопчиком, тому припустили, що біль може бути від удару. Родичі одразу пішли у травмпункт, де його оглянув травматолог, зробили рентген, але забоїв не побачили. Тож вдома продовжили лікування, яке призначила терапевт.

"Температура меншою не ставала. Почалося важке дихання, тому у п’ятницю поїхали у дитячу обласну лікарню до лора. Він відправив на УЗД горла, здали всі аналізи крові. З’ясувалося, що лімфатичні вузли збільшені. Без черги направили до хірурга Бориса Ореста. Він бачив нагноєння, побачив результат УЗД, яке показувало, що терміново треба щось робити, і відправив знову до лора. Він сказав, якщо хірург побачив, що все нормально, то призначення правильне, йдіть додому", – розповідає жінка про візит до медиків 16 березня.

На наступний день хлопчик випив антибіотики та інші ліки, годину поспав і сказав, що хоче сплюнути. "У цей момент він почав задихатися і на очах зеленіти. Почав западати язик. Мій тато тримав його, робив штучне дихання, ми відкрили всі вікна. Самі викликали швидку і покликали лікарів, які до когось приїхали у під’їзд. Всім дзвонили. Лікарі вставили трубку для штучної вентиляції легень, робили масаж серця, через 10 хвилин приїхала наша швидка. Кололи адреналін. Реанімували десь 40 хвилин… Я не розумію, як дитина може померти від хворого горла", – пригадує мама, як втратила свого сина.

Розтин показав, що причиною смерті є механічна асфіксія, гнійне запалення гортані та мигдаликів із закриттям дихальних шляхів, заглотковий абсцес. Надати цій історії розголосу жінка хоче тому, що її обурює не тільки ймовірна халатність лікарів, а й коментарі людей у соцмережах. Родичів звинувачують у неналежному догляді за дитиною, кажуть, що не зверталася до лікарів. Це важко читати.

"Це єдиний онук, єдиний син. Його не залишали й на 5 хвилин, дивилися, як він спить. Напишу заяву у поліцію на лора та хірурга. Не зробила цього раніше, бо тільки вчора був похорон. Якщо вони бачили, що у нього нагноєння, то чому його не зняли? Процедура зняття гною з мигдаликів триває кілька хвилин, а бажання працювати не було. Чому хірург не запропонував госпіталізацію? Як вони могли?", – каже жінка.

У дитячій лікарні розповіли, що внутрішнє розслідування не проводять, бо хлопчик помер вдома. Вся документація наразі у правоохоронців. Триває слідство".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...