Врятувати Расіюшку: Новий-старий прем’єр Медведєв анонсував "геніальний план", як врятувати економіку від санкцій через створення офшорів

Планують створити райони з особливим правовим та податковим режимом в Приморському краї і Калінінградській області.

Д.Медведєв. Фото: ЗМІ

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв підтримав ідею створення в Росії двох територій зі спеціальним режимом, щоб допомогти російським компаніям зі списку санкцій Вашингтону, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Він заявив, що зовсім скоро райони з особливим правовим статусом і податковим режимом будуть створені в Приморському краї і Калінінградської області - на островах Руський і Жовтневий. Такий законопроект підготувало Мінекономрозвитку Росії. Його головна мета – прискорити переказ зарубіжних активів до спецрайону та можливість не розкривати частину відомостей.

За задумом його авторів, юридичні особи - резиденти спецрайонів - отримають особливий статус міжнародної компанії, що даватиме змогу зареєструвати компанію за один день і не розкривати відомості про акціонерів і менеджмент.

Окрім цього, передбачаються гнучкі правила для акціонерних угод та угод з відчуження активів і винятки з валютного законодавства. Наприклад, скасування валютних обмежень і можливість розраховуватися у валюті. Також резиденти будуть платити податки тільки від доходів, отриманих в Росії.

Нагадаємо, на початку квітня Міністерство фінансів США оголосило про новий раунд санкцій проти російських громадян, чиновників, компаній та державних фірм. До санкційного списку, зокрема, увійшли бізнесмени Олег Дерипаска, Сулейман Керімов, Кирило Шамалов та Віктор Вексельберг. Бізнесмени відчули на собі дію санкції - через заморожені активи вони втратили мільярди, а у їхніх підприємств розпочалися труднощі.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...