"Візитку Яроша" вже знайшли? Путін назвав причину трагедії в Кемерово

Президент Росії пообіцяв покарати винних у недбалості.

Путін в Кемерово. Фото: Twitter

Путін приїхав в Кемерово, в торговий центр «Зимова вишня», в якому від пожежі постраждали понад 100 осіб, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"На нараді з ліквідації наслідків пожежі він сказав "Що у нас відбувається? Це ж не бойові дії, не викид метану на шахті несподіваний! Люди прийшли відпочивати, діти. Ми говоримо про демографію й втрачаємо стільки людей – через що? Через злочинну недбалість, через розгільдяйство".

Висловив співчуття рідним і близьким загиблих, почавши нараду з хвилини мовчання.

"Потрібно дати правову оцінку діям кожного посадовця. Без грошей довідку можна отримати, а за гроші все, що завгодно підпишуть", – сказав Путін.

Він наголосив, що органи влади повинні проконтролювати, як організовано роботу бізнесу, і "забезпечити необхідний рівень безпеки".

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін повідомив, що СК РФ у рамках справи про пожежу вилучила величезну кількість документів, які зараз вивчає.

Він не виключив, що будівлю кондитерської фабрики, побудовану в 1968 році, було в 2013 році перебудовано в торговий центр, ймовірно, з порушеннями.

Крім того, у торговому центрі "Зимова вишня" не працювала пожежна сигналізація.

"Із 19 числа в них сигналізація не працювала, але ніхто цим не займався", – сказав Бастрикін.

Він також повідомив, що охоронець ТЦ після початку пожежі не ввімкнув систему сповіщення, яка працювала, на відміну від сигналізації."Ми не можемо дати цьому розумного пояснення, якась людина непідготовлена", – зізнався Бастрикін.

Голова Слідкому повідомив, що генетична експертиза тіл загиблих при пожежі займе до двох тижнів: "У нас таких тіл 37 осіб, де потрібно проводити генетичну експертизу. До двох тижнів це займе".

Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв пообіцяв провести особистий прийом За його словами, родичам загиблих почали надавати фінансову допомогу, будуть вирішувати питання з їхніми боргами і кредитами, інші проблеми.

За даними Міздоров'я РФ, упізнано 25 із 64 загиблих під час пожежі, з цих 25-ти 13 – діти від 4 до 13 років.

А джерело в екстрених службах РФ повідомило: "Постраждала 131 особа, з них 64 людини загинули, 14 осіб (в тому числі 3 дитини) госпіталізовано, 53 – амбулаторно".

З вівторка родичам загиблих почнуть видавати тіла.

У різних регіонах РФ починають оголошувати жалобу за загиблими в Кемеровому".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...