"Відставному підполковнику ФСБ довелося брехати. Щиро і самовіддано", - Карін про поразку Путіна на Донбасі і загибель сотень війкових РФ

Військовий оглядач розповів про докази прямої військової агресії РФ проти України.

Руїни Донбасу. Фото: ЗМІ

Військовий оглядач, редактор сайту «Інформаційний спротив» Юрій Карін розповів про втрати російських військових на Донбасі влітку 2014 р., повідомляють Патріоти України.

«Російську військову агресію так і не вдалося замаскувати під "громадянську війну в Україні", "Новоросію" або "самовизначення народів на Донбасі". Креатив безграмотної російської пропаганди можна викинути на смітник. Доказів прямої військової агресії РФ проти України більш ніж достатньо.

Група "Інформаційний спротив" послідовно розвінчує міфи окупантів і розкриває плани Кремля - починаючи від задумів щодо проведення гібридних операцій, до сил і засобів, задіяних у них. Один з останніх прикладів нашої діяльності - оприлюднення списків загиблих і поранених кадрових військовослужбовців ЗС РФ улітку 2014 року. Фактично за серпень 2014 року в результаті бойових зіткнень з підрозділами української армії та добробатами втрати збройних сил РФ склали близько 500 військовослужбовців убитими і пораненими. Якщо бути точними - 103 окупанти ліквідовані, ще 378 - це санітарні втрати. І це не рахуючи тисяч утилізованих російських "відпускників", найманців і місцевих колаборантів.

Перед початком вторгнення влітку 2014 року в 200-кілометровій зоні біля російсько-українського кордону ми фіксували скупчення батальйонно-тактичних груп зі складу з'єднань ЗС РФ чисельністю до 60 тисяч людей. Російський самодержець кілька разів обіцяв Заходу відвести війська від кордону, але цього не зробив.

Як гібридна сила на Донбасі вже воювали російські громадяни з числа армійських "відпускників", а також найманці, завербовані військкоматами і громадськими організаціями з РФ, які спонсорував Кремль. Крім них у зоні конфлікту вже діяли групи армійського спецназу і сил спеціальних операцій - їх втрати також зафіксовані в списку, оприлюдненому групою "ІС".

Успішний наступ української армії змусив Путіна задіяти регулярні частини ЗС РФ. Спочатку їх застосування обмежувалося артилерійськими обстрілами пунктів тимчасової дислокації наших підрозділів, перекинутих на перекриття кордону, з території РФ. Також з території агресора в бік українських літаків працювали засоби ППО і авіація. Незаконні збройні формування так званих ЛНР і ДНР тоді несли великі втрати та вже фактично були розділені.

Кривава авантюра під назвою "Новоросія" опинилася під загрозою. В Путіна не залишалося вибору, крім як вдертися до України регулярною армією. Тим самим порушивши російське законодавство, оскільки дозвіл на застосування військ за межами РФ Держдума вже відкликала.

Відставному підполковнику ФСБ довелося брехати. Брехати щиро і самовіддано. Брехати власному електорату і зарубіжним колегам. Найбільш цинічні висловлювання Путіна моментально ставали інтернет-мемами - "вони заблукали" й "ихтамнет". З приводу російських військових невдач зловтішалися, що літак, який розбився на навчаннях, був "звільнений з армії в минулому році" та не має відношення до ЗС РФ. У якийсь момент з брехні російського лідера і кремлівської пропаганди утворилася паралельна реальність. І, найстрашніше, здалося, що він в неї вірить. Але це для необізнаних...

Ясна річ, що Кремль і далі буде відхрещуватися від російських громадян, щоб приховати власні злочини. "Ихтамнеты" з числа найманців або відпускників досить зручні. Їх залучення в криваву політику легко виправдати ідейними міркуваннями і широким розмахом російської душі. Вони завжди будуть на вістрі, гарматним м'ясом. Паспорти і військові квитки у них, звісно ж, вилучать. А мамі або дружині, в разі чого, зовсім не обов'язково повідомляти. Друзі "гробові" привезуть...

Інша справа - кадрові військові, без яких просто нікуди. Це і радники, й інструктори, й командири гібридних формувань. Яких самі "гібридні" не дуже полюбляють за високу зарплату й тупе скотство. Їх участь Кремль і надалі розмиватиме "навчаннями" і "вибухами складів", щоб не світити власні злочини».

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...