Україна може втрапити в капкан: В Угорщині вказали на серйозну небезпеку

Ярослава Хортяні важає, що Угорщина має вимушену дружбу з Росією, оскільки на 80% залежить від її енергоносіїв.

На сьогоднішній день в Україні нагнітається антиугорська істерія, що становить загрозу, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Апостроф".

Таку заяву зробила угорський політик, голова Європейського конгресу українців Ярослава Хортяні.

За її словами, 80% енергоносіїв до Угорщини йде з Росії. І газ, який йшов реверсом з Угорщини в Україну, купувався в Росії і був направлений в Україну, щоб допомогти їй.

"Я не розумію, чому в Україні нагнітається антиугорська істерія. Для мене це незрозуміло. Я просто боюся за Україну, щоб вона не потрапила в якийсь капкан. Кому це вигідно? Ми повинні працювати для того, щоб бути з нашими стратегічними партнерами, які є нашими сусідами, в мирі", - сказала Хортяні.

Крім того, вона прокоментувала перемогу партії "Фідес" на чолі з Віктором Орбаном на парламентських виборах в Угорщині, оскільки цього політика в Україні трохи побоюються через хороші відносини з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Я дуже люблю жарти в стилі: "А з яким Путіним?" Їх більше, ніж один. Є Путін-президент, а є система, яка побудована в Росії і названа "Путін" або "путінізм". Щодо взаємин: якщо Угорщина залежить економічно на 80% від енергоносіїв з РФ, то хіба не очевидно? Коли ми запитували: "Чого ви так підтримуєте стосунки з Росією?", вони відповіли, що не забувайте, що Україна за останні роки збільшила товарообіг з Росією, державою, з якою воює. Як нам відповідати на таке запитання?" - сказала Хортяні.

Вона додала, що кожна країна має право на економічні відносини.

"Вони ж з нею не дружать в тому сенсі, що дружать проти України. І для мене це найголовніше. Тому що, якби Угорщина з Росією "дружила" проти України, повірте мені, ми, українці, не промовчали б. Там вимушена "дружба", - підсумувала політик.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...