"Це відображення справ у нашій країні": Що заважає українському футболу бути успішним (відео)

Експерт прогнозує відродження українських футбольних клубів, які будуть перемагати.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков розповів про те, коли українські клуби знову будуть успішно виступати в євро кубках, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Апостроф".

Про те, що має статися з командами Франков розповів в інтерв'ю.

"Це залежить від країни. Зрештою, футбол - це все-таки відображення справ у нашій країні. І як тільки наша країна знову перетвориться на процвітаючу... Гаразд, "процвітаюча" - це дуже гучне слово. Але 2013 рік був досить хлібним в цьому плані. Якщо ми через якийсь час вийдемо на той же рівень доходів, зокрема футбольних олігархів, звичайно ж, ми отримаємо клуби нового рівня.

Дивіться, що зараз відбувається: ось є президент "Динамо" Ігор Суркіс і президент "Шахтаря" Рінат Ахметов. Скільки їм потрібно вкладати в свої клуби? І заради чого? Заради такого чемпіонату точно не варто. Значить, купувати гравців тільки для десятка матчів у Лізі чемпіонів/Лізі Європи? Це дуже серйозна дилема, яку зараз вирішують власники клубів і яка досить болісно позначається на всьому нашому рівні, тому що ми звикли міряти наш футбол за виступами лідерів. "Динамо" і "Шахтар", припустімо, показують результати: "Динамо" грало з "Лаціо", "Шахтар" зустрічався з "Ромою". Це було чудово. Але ми, як правило, не звертаємо уваги на те, що відбувається далі. А насправді зараз наступають аграрні клуби. Що у нас працює? Сільське господарство. Так, це надія. Інше питання в тому, що ці клуби представляють, як правило, не обласні центри і там велика проблема з уболівальниками, але це можна вирішувати", - сказав Франков.

"Можливо, на нас чекає зовсім інше майбутнє нашого футболу. Можливо, господарі клубів навчаться заробляти на цьому, а не просто бути меценатами. Можливо, відбудеться ще щось. А можливо, ми розквітнемо завдяки зростанню нашого спільного добробуту, розвитку економіки та видатному впливу Євросоюзу на неї. Я не дуже в це вірю, але цілком припускаю, що я не маю рації. Так ось, коли ми розквітнемо, наші клуби повернуться до попереднього стану, можливо, що оживуть "Металіст", "Дніпро" і все взагалі буде добре", - додав журналіст.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...