Три життя в грецькій в’язниці: Український моряк ув’язнений на 180 років

Українців судять як організаторів перевозки мігрантів з Близького Сходу в Європу.

Ілюстрація. Фото: pixabay.com

Денис Бровченко, засуджений грецьким судом на 180 років ув’язнення за організацію перевозки сирійських біженців, повідомляють Патріоти України. Про це розповів брат засудженого ТСН. Засуджений визнає свою провину, але вважає покарання неспівмірним злочину.

"Все были задержаны береговой охраной при перевозке беженцев с Ближнего Востока в Италию морским путем. Сейчас это распространенная вакансия в Европе. А вот последствия являются шокирующим сюрпризом для каждого — пожизненное заключение", — йдеться у зверненні Дениса Бровченко, опублікованому на сайті ТСН.

За словами Бровченко, влада Греції не дає можливості українцям захистити себе. "Мы не знаем, что указано в наших показаниях, по каким статьям нас обвиняют, как защищаться в суде… Никто из нас ранее не имел проблем с законом! Все оказались здесь, помогая людям бежать от войны в Европу, которая их принимает. Зверское преступление, не так ли? Не спорим, закон был нарушен и за это нужно нести наказание, но оно не соизмеримо с содеянным!" – додав моряк.

Бровченко заявив, що українців судять як організаторів перевозки мігрантів, хоча вони "являются обманутыми исполнителями". "Очень интересный момент: обвиняемые за такие же преступления граждане ЕС или Турции сидят здесь максимум пару лет и освобождаются. То есть с их государствами удалось достичь некой договоренности. Почему же с нашими это невозможно?" – зазначив він.

Вперше про масовий арешт українців в Греції за подібними звинуваченнями повідомлялося в лютому 2017 року. Проблема стала відомою лише після прес-конференції родичів затриманих, яка відбулася в Києві.

Директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорільцев в лютому 2018 р. озвучив такі цифри: в Греції затримали 120 громадян України, 42 – засуджені на термін від 8 до 25 років.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...