"Это часть моей веры!": У Кривому Розі водія змусили зняти "георгіївську стрічку"

Чоловік дозволив забрати "колорадку", але залишився при своїй думці.

Ілюстрація. Фото: Факти - ICTV

У Дніпропетровській області розгорівся конфлікт у дворі багатоповерхового житлового будинку, повідомляють Патріоти України.

Власнику "колорадки" протистояли поліцейські і місцеві проукраїнські активісти. Але і у нього знайшлася група підтримки. Власник машини щиро "не розумів", чим саме порушує закон. 54-річний житель Кривого Рогу розмістив на лобовому склі свого мікроавтобуса "георгіївську стрічку" і червоний радянський прапорець на додачу.

Поліцейські приїхали на прохання місцевих жителів і попросили власника авто зняти заборонений законом символ. Їх супроводжували проукраїнські активісти - учасники АТО на сході України. Зав'язалася запекла дискусія. В процесі галасливого діалогу господар автотранспорту заявив, що стрічка нагадує йому про СРСР, де він народився, і взагалі, є "його вірою".

Поліцейські відповіли, що публічне використання такої символіки заборонено законодавством, а активісти нагадали: саме такі стрічки носять проросійські бойовики на Донбасі, які вбивають українців. Після довгих суперечок стрічку чоловік дозволив забрати. Але, схоже, залишився при своїй думці.


Джерело: Диалог.UA
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...