Сирія - Кемерово, паралелі: "Ми всі причетні до цих злочинів. І ми всі промовчали. Як крові в рот набрали", - московський дисидент

Російський Facebook чомусь не наповнювали слова гніву і відчаю, коли сирійський диктатор, за підтримки Путіна, отруїв зарином десятки дітей.

Пожежа у торговому центрі в Кемерово. Фото: ЗМІ

Росіяни бурхливо відреагували в соцмережах на трагедію в місті Кемерово, проте залишили без уваги загибель дітей і дорослих у Сирії з провини Росії і режиму Башара Асада, зазначають Патріоти України. Про це написав російський правозахисник і дисидент Олександр Подрабінек у Facebook.

"Як люди примудряються так емоційно реагувати на смерть одних дітей і зовсім не помічати смерті інших? Коли два роки тому російська авіація цілеспрямовано бомбила лікарні в Сирії і там гинули і діти, і дорослі, у російському Facebook стояла благосна тиша. Коли минулого року підтримуваний російською військовою потугою сирійський диктатор Башар Асад застосував проти мирних жителів Хан-Шейхуна отруйний газ зарин і загинуло 84 людини, зокрема 27 дітей, а постраждало ще 545 осіб, російський Facebook не наповнювали слова гніву і відчаю", – нагадав він.

Загиблі сирійські діти. Фото: Фейсбук

Правозахисник підкреслив, що на відміну від Кемерова, загибель людей у Сирії була не випадковою катастрофою, а спланованою акцією.

"Росія, за яку ми зараз так переживаємо, була причетною до цього безпосередньо. Може, діти не ті? Не дуже схожі на наших?.. Діти гинули від рук сирійського маніяка, найкращого друга путінської Росії. Ми всі причетні до цих злочинів. Але нас це чомусь не зачепило, чи не так? І ми всі промовчали. Повторюючи за Набоковим, як крові в рот набрали", – зазначив Подрабінек.

Він додав, що скорботу через загибель дітей у Сирії висловлюють цілком гідні росіяни.

"Але як вам вдається так по-різному ставитися до людей, у смерті яких ми всі тією чи іншою мірою винні? Може, вам здається, що Кемерово – це близько, а Дамаск – це далеко? Так Дамаск до Москви навіть на 500 км ближче. Чи це ментальна різниця: там – вони, а тут – ми? І що там діється за огорожею, не наша справа? Навіть якщо це наша армія несе туди смерть? Я не розумію цього мовчання. І ніколи не розумів. Як у вас виходить вмикати емпатію за географічною ознакою?" – підсумував дисидент.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...