Шалені втрати: Стало відомо про новий газовий "провал" Росії

Турецький потік скоротив потужності.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Російський Газпром розкрив масштаби ліквідації і консервації газотранспортних потужностей, які стали непотрібними через скорочення потужностей газопроводу Турецький потік, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

Потужність Турецького потоку скоротилася в два рази, з 63 млрд до 31,5 млрд кубометрів в рік. Як повідомляється, ліквідації підлягають 506 км лінійної частини Східного маршруту (Починки-Анапа) Південного коридору і газовимірювальна станція Моршанська. Труби, які підлягають ліквідації, прокладені в Краснодарському краї, Саратовській, Волгоградській, Ростовській областях. Будуть законсервовані третя та четверта черги компресорних станцій Руская, Козача, Кореновська.

Ліквідації об’ємів незавршеного будівництва на ділянках лінійної частини Східного коридору з метою подальшої реалізації придатних до використання МТР, розповідається в матеріалах Газпрому.

Турецький потік - проект газопроводу з Росії до Туреччини через Чорне море і далі до кордону Туреччини з суміжними країнами. Перша лінія газопроводу призначена для турецького ринку, друга - для країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної лінії - 15,75 млрд куб. м газу в рік. Будівництво морської ділянки Турецького потоку почалося в травні 2017 року. У Газпромі заявляють, що прокладено вже половину морської ділянки Турецького потоку. Сумарно на двох лініях побудовано близько 930 км газопроводу.

За даними НАК Нафтогаз України, запуск газопроводу Турецький потік позбавить Україну щорічних доходів від транзиту газу в розмірі $ 0,5 млрд.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...