Погода нас радує теплими сонячними днями, тому хочеться вийти на природу та посмажити смачний шашлик, зазначають Патріоти України. Пропонуємо оригінальні рецепти смаженої смакоти, які порадують вас та ваших близьких.
Шашлик з лосося Гравлакс
Інгредієнти:
– 500 г філе лосося;
– 1 ст. л. лимонного соку;
– 2 ч. л. морської солі;
– 2 ч. л цукру;
– 1 пучок кропу;
– половина імбирного кореню;
– перець;
– мелений горошок.
Приготування:
1. Філе лосося змішати з імбиром, кропом, лимонним соком, сіллю і цукром.
2. Маринувати 5-8 годин, перегортаючи кожну годину
3. Змити залишки маринаду і просушити рушником
4. Смажити на решітці, попередньо змащеною олією
5. Подавати рибу з соусом тартар із листовим салатом, заправленим соусом вінегрет.
Інгредієнти:
– 2 кг (вирізка або телячий ошийок);
– 0,5 ст. соєвого соусу;
– 5 зубчиків часнику;
– 0,5 ст. рослинної олії;
– 0,5 ст. білого вина;
– тим’ян/розмарин/сухі італійські трави;
– 1 ч. л. цукру.
Приготування:
1. Порізати м’ясо великими шматками
2. Перемішати інгредієнти для маринаду
3. Маринувати дві доби
(Час витримки м’яса залежатиме від м’якості телятини. Пам’ятайте: якщо маринувати менше часу, м’ясо може бути жорстішим)
4. Смажити на мангалі 7-8 хвилин
5. Слідкувати за м’ясом – надрізати. Всередині воно має бути рожевим (якщо біле – є ризик, що м’ясо буде сухим)
Додатково: журавлиний соус до шашлику
Інгредієнти:
– 1 ст. журавлини (можна заморожену);
– 1 ст. л. цукру;
– 2 зубчики часнику;
– зелень;
– 2 ст. л. кетчупу.
Приготування:
1. Журавлину збити в блендері
2. Процідити сік
3. Змішати всі інгредієнти
До шашлику Ігор рекомендує запечену картоплю зі шматочком лавашу, обсмаженому на вогнищі зі свіжими овочами.
Інгредієнти:
– 1 кг свинячого ошийку/лопатки;
– 700 гр. ріпчастої цибулі;
– 1 ч. л. суміш перців;
– 2 ч. л. солі;
– 1 ст. л. соусу Ворчестер;
– 1 ч. л. меленої кориці.
Приготування:
1. Очистити м’ясо від зайвого жиру
2. Маринувати 12 годин у великій кількості цибулі, нарізаної кільцями
3. Коли м’ясо візьметься рум’яною скоринкою, змастити рослинним маслом, настояним на часнику за допомогою силіконового пензлика
Масло часникове:
– 1 ст. рослинної олії;
4 зубчики часнику (дрібно порізати);
Олія має дві години настоюватись на часнику.
Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...
Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...