Сезон пікніків відкрито: Три авторські рецепти смачного шашлику

Розвінчайте міф про можливість приготування смакоти лише зі свинини.

Ілюстрація. Фото: Tochka.net

Погода нас радує теплими сонячними днями, тому хочеться вийти на природу та посмажити смачний шашлик, зазначають Патріоти України. Пропонуємо оригінальні рецепти смаженої смакоти, які порадують вас та ваших близьких.

Шашлик з лосося Гравлакс

Інгредієнти:

– 500 г філе лосося;

– 1 ст. л. лимонного соку;

– 2 ч. л. морської солі;

– 2 ч. л цукру;

– 1 пучок кропу;

– половина імбирного кореню;

– перець;

– мелений горошок.

Приготування:

1. Філе лосося змішати з імбиром, кропом, лимонним соком, сіллю і цукром.

2. Маринувати 5-8 годин, перегортаючи кожну годину

3. Змити залишки маринаду і просушити рушником

4. Смажити на решітці, попередньо змащеною олією

5. Подавати рибу з соусом тартар із листовим салатом, заправленим соусом вінегрет.

Шашлик з молодої телятини з прошарками жиру

Інгредієнти:

– 2 кг (вирізка або телячий ошийок);

– 0,5 ст. соєвого соусу;

– 5 зубчиків часнику;

– 0,5 ст. рослинної олії;

– 0,5 ст. білого вина;

– тим’ян/розмарин/сухі італійські трави;

– 1 ч. л. цукру.

Приготування:

1. Порізати м’ясо великими шматками

2. Перемішати інгредієнти для маринаду

3. Маринувати дві доби

(Час витримки м’яса залежатиме від м’якості телятини. Пам’ятайте: якщо маринувати менше часу, м’ясо може бути жорстішим)

4. Смажити на мангалі 7-8 хвилин

5. Слідкувати за м’ясом – надрізати. Всередині воно має бути рожевим (якщо біле – є ризик, що м’ясо буде сухим)

Додатково: журавлиний соус до шашлику

Інгредієнти:

– 1 ст. журавлини (можна заморожену);

– 1 ст. л. цукру;

– 2 зубчики часнику;

– зелень;

– 2 ст. л. кетчупу.

Приготування:

1. Журавлину збити в блендері

2. Процідити сік

3. Змішати всі інгредієнти

До шашлику Ігор рекомендує запечену картоплю зі шматочком лавашу, обсмаженому на вогнищі зі свіжими овочами.

Шашлик зі свинини

Інгредієнти:

– 1 кг свинячого ошийку/лопатки;

– 700 гр. ріпчастої цибулі;

– 1 ч. л. суміш перців;

– 2 ч. л. солі;

– 1 ст. л. соусу Ворчестер;

– 1 ч. л. меленої кориці.

Приготування:

1. Очистити м’ясо від зайвого жиру

2. Маринувати 12 годин у великій кількості цибулі, нарізаної кільцями

3. Коли м’ясо візьметься рум’яною скоринкою, змастити рослинним маслом, настояним на часнику за допомогою силіконового пензлика

Масло часникове:

– 1 ст. рослинної олії;

4 зубчики часнику (дрібно порізати);

Олія має дві години настоюватись на часнику.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...