"С сепарами говорить не о чем": Російський медик розповів, чому пішов захищати Україну

"Ляпіс" воює за можливість самим змінювати свою країну.

"Ляпіс". Фото: 057.ua

Старший медик 5-го окремого батальйону УДА з позивним "Ляпіс", який народився в Читинській області Росії, заявив, що за Україну необхідно воювати.

За його словами, в 2014 році під час Євромайдану стало ясно, що Росія готується до війни з Україною, оскільки пропаганда була такою ж агресивною, як проти Грузії перед війною 2008 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на 057.ua.

"Ляпіс" зазначив, що вирішив йти воювати після спілкування з сестрою, яка військовослужбовець ЗСУ.

"Я воюю за можливість самим змінювати свою країну так, як ми захочемо. Україна не тоталітарна держава. І лише за це варто воювати. Щоб зберегти таку демократію. І потрібно обов'язково перемогти, інакше Україна перестане існувати, імперія зла стане сильнішою, а це вже загроза всьому цивілізованому світу", - сказав він.

За словами військового "українці мають майбутнє, і головне - є можливість і бажання змінюватися самим і змінювати свою країну на краще ..., тільки треба обов'язково перемогти у війні".

При цьому, частина родини медика, яка проживає в Росії, не підтримує його.

"Та частина родини, що в Україні, відносяться з розумінням, підтримують, всіляко допомагають, хоч і бояться за мене. А та частина родини, що в Росії - природно мене не розуміють. Але прийде час і вони все зрозуміють", - сказав він .

Медик також прокоментував вплив російської пропаганди на жителів Донбасу.

"Я вважаю, що тези російської пропаганди лише ширма для місцевих, щоб виправдати свої злочинні вчинки, коли вони закликали Росію і її армію в Україну. Насправді вони ж самі не вірять в цю нісенітницю. А кликали вони Росію через свій "шкурний" інтерес, адже в Росії, як їм здавалося, на них на кожного "зваляться блага", кожного "мішком грошей привалить. Ці люди просто продажні, без принципів", - сказав він. На його думку, якщо Київ заплатить більшу ціну, то ці люди будуть підтримувати Україну. Однак з сепаратистами не потрібно розмовляти.

"Мені здається, що з ними не варто взагалі розмовляти. А сенс? Про що з ними можна говорити? .. Треба просто робити те, що ми робимо, робити ще краще і ефективніше, і тоді частина з них долучиться до спільної справи, а інші будуть "мовчати в ганчірочку". Ну а бойовики звалять в Росію. Якщо виживуть", - додав він.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...