Поради спортсменки-любительки, як отримати ключі до довголіття та краси

Головне знайти мотив і позбавитися пагубної звички поглинати їжу великими порціями.

Ілюстрація. Фото: Vfotografie/Depositphotos

Ми знаємо, що правильне харчування - ключ до довголіття та краси, а нездоровий спосіб життя - тотальне зло. При цьому продовжуємо відкладати тренування до понеділка, а правильно харчуватися нам не дозволяють українська кухня, сімейні вечері та поїздки до мами, зазначають Патріоти України. Пропонуємо вашій увазі небанальні поради від спортсменки-любительки Марини Лук’янової, як позбутися шкідливої звички поглинати їжу великими порціями.

"Важливо пам'ятати, що поглинання їжі великими порціями - це звичайна згубна звичка, від якої потрібно позбавлятися. Є люди, які їдять менше, ніж синички, і при цьому живуть, функціонують, навіть викладають йогу. Люди розумової праці, не можуть собі дозволити харчуватися нічим. Однак, відмовитися від зайвого відра їжі можна і потрібно - якихось три тижні, і ви почнете поступово забувати про набіги на холодильник.

Перш, ніж почати свій шлях до схуднення, запам'ятайте: тепер ви завжди будете відчувати почуття голоду. Ви ніколи не будете наїдатися досхочу, звикнете до дискомфорту, шлунок зменшитися в розмірах, але спокуси буду завжди, і ця боротьба ніколи не закінчиться. Щоразу перед вами буде стояти вибір - з'їсти бургер чи ні, податися у святкове об'їдання або сидіти з порожньою тарілкою.

Якщо ви одного разу набирали вагу, нехай навіть чотири зайві кілограми, ви тепер назавжди залишаєтеся в групі ризику. Як наркомани і курці. Без залізної самодисципліни і змін харчових звичок ваша вага так і буде залишатися нестабільною. Давайте поговоримо про те, як закрити рот і перестати постійно думати про їжу. Пропоную вам пару мотивуючих порад, які допоможуть забути про переїдання на якийсь час.

Знайдіть об'єкт для натхнення. Мало кому вдається самовільно обмежувати свої згубні пристрасті. Важлива і значима для вас людина часто стає потужним мотиватором для перевтілень. Якщо ваше серце вільне, дайте душі вибрати об'єкт для натхнення. Якщо ви в стосунках, нехай ваш обранець візьме на себе роль мотиватора. Коли ми закохані, завжди прагнемо ставати кращими. Більше усміхаємося, менше сутулимося, стрункішаємо. Ви чекаєте жаданого погляду і, як наслідок, менше їсте, наполегливіше тренуєтеся. Вам є заради кого ставати кращими і красивішими. Пам'ятайте, що гарний одяг і підбори не зроблять вас худими і привабливими. Їхня функція - відвернути увагу від недоліків фігури. Ніщо так не мотивує як палаючий погляд і щирий комплімент коханої людини.

Кожен день фотографуйтеся. І просіть, щоб вас фотографували різні люди. Дзеркало часто нас обманює. Ми звикли розглядати себе з одного ракурсу, з єдиною точки, де розташовані очі. На фото ми бачимо себе з різних сторін, з різної висоти, очима навколишній людей. Зі ста фотографій тільки десять можуть виявитися вдалими. На дев'яноста інших ми бачимо вивалених живіт, важкі стегна, товсті щоки. Складно усвідомити, що при звичайному освітленні і без постановочних ракурсів ви зовсім не діва і не фітоняшка. Я вважаю перегляд свіжих фотографій одним з найсильніших мотиваторів для схуднення. У питанні переїдання не завжди працює позитивна мотивація. Не бійтеся йти від зворотного, невдоволення собою покаже реальну картину вашої ваги і способу життя, створить потужний ефект над яким можна працювати.

Домовтеся з сім'єю. Якщо ви живете одна, можете дозволити собі тримати холодильник порожнім. Коли у вас сім'я, складно насолодитися тушкованим шпинатом, якщо сусідня тарілка вабить запахом котлет. У вас є мінімум два виходи.

Перший - ви всю сім'ю переводите на правильне харчування. Ви їсте ті ж продукти, що і домочадці, але міняєте смажене на тушковане, варене, запечене. Будьте готові, що вашу затію не приймуть швидко та із захопленням. Вам доведеться стати мотиваційним коучем, дипломатом і психологом одночасно. Тепер ваш обов'язок - переконати домочадців у зміні харчового раціону. Пропоную запастися терпінням і взяти на себе місію наставника, зберігши здоров'я і стрункість всіх мешканців оселі. Попри складнощі спочатку, ваші позитивні результати обов'язково надихнуть близьких вам людей.

Другий спосіб - ви готуєте здорову їжу тільки для себе, а чоловік і діти самі відповідають за своє харчування. Таким чином, ви злегка відстороняєтеся від спокуси і виділяєте собі окрему полицю в холодильнику. Цей спосіб може не пройти перевірку реалій української родини, де прийнято, що кухня - вотчина жінки. Вами почнуть маніпулювати і ось, ви знову біля плити смажите картоплю. Рано чи пізно ви почнете нею харчуватися пізніми вечорами.

Так що або обирайте перший спосіб, або відстоюйте гендерну рівність у побуті.

Прийняти, але не полюбити себе. Ось ви усвідомили, що незадоволені своїм зовнішнім виглядом і засмутилися. Тепер важливо вирішити, як жити далі в своєму тілі. Ви можете розглядати в собі гармонію і залишити все як є. Або прийняти рішення змінити себе. Не варто порівнювати свою зовнішність з іншими людьми. Кожна людина має свої базові зовнішні дані. Ви можете стати кращою версією самої себе, повернутися в свою ідеальну форму. Якщо почнете прагнути до фігури, яка не дана вам від природи, будьте готові кинути роботу і присвятити життя побудові нового тіла. Це можуть дозволити собі фітнес-інструктори і люди, які зробили тіло інструментом заробітку. Виділяючи півтори години на день на тренування, зменшивши розміри порцій, відмовляючись від шкідливої їжі, ви зможете повернутися в свою форму вісімнадцятирічної. І тоді настане саме час полюбити себе і більше ніколи не втрачати.

Почніть бігати. Це прекрасний спосіб перестати переїдати. Запишіться на бігову програму, ставте перед собою амбітні цілі. Перегляньте фотографії марафонців, вони завжди тонкі і дзвінкі. Худим і підтягнутим бігати легше, пара зайвих кілограмів буде значно позначатися на ваших результатах. Ви кілька разів подумаєте, чи зайти в Макдональдс, якщо вранці на вас чекає тривалий крос.

Виділіть один день в тиждень для об'їдання. Це необхідна умова всіх обмежень і дієт. Щоб не зірватися і продовжувати їсти мало, вас повинен вабити пряник - умовна субота, коли вам дозволено їсти все. Млинці, картопля фрі, подвійна порція пирогів в будь-який час дня і ночі. При активних тренуваннях і обмеження в харчуванні день такого бенкету не вплине на ваші показники. Ви не будете відчувати себе загнаними в кут, зможете дозволяти собі улюблені страви. Це додасть вам позитиву та оптимізму. Якщо, звичайно, у вас ще залишиться бажання їсти багато непотрібної їжі".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...