Підрахували, скільки втратять українські олігархи через нові мита США

Шанси продукції українських металургів повернутися на американський ринок невеликі.

Ілюстрація. Фото: eldeber.com.bo

Українські металурги втратять 100 млн. дол. на рік, через введені Дональдом Трампом захисні мита на імпорт певних видів металопродукції, повідомляють Патріоти України з посиланням на Liga.net.

Про це розповів президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков. Він вказав, що в найбільшій мірі постраждають групи компаній Метінвест Ріната Ахметова та Інтерпайп Віктора Пінчука.

"Головний негатив - це не тільки і не стільки втрата американського ринку, скільки вплив цього мита на інші ринки. Тобто Україна може постраждати в меншій мірі, ніж та ж Туреччина і ЄС, але загальне порушення цих потоків сталі призведе до того, що ЄС і Туреччина будуть посилювати свою політику щодо імпорту, в тому числі і української продукції на свої ринки", - сказав Каленков.

Він додав, що розцінює шанси продукції українських металургів повернутися на американський ринок як невеликі. Нагадаємо, що 8 березня 2018 року президент США прийняв рішення ввести з 23 березня додаткові захисні мита в розмірі 25% на імпорт певних видів металопродукції походженням з усіх країн, крім Канади і Мексики, в цілях захисту внутрішнього ринку США.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...