Перевірка субсидіантів в Україні: Хто і коли ходитиме по квартирах (відео)

Експерт заявив, що громадяни не мають права не пускати інспекторів в свою квартиру.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Українців, які отримують субсидії, будуть відвідувати інспектора, які будуть оцінювати матеріальний добробут субсидіантів, повідомляють Патріоти України з посиланням на OBOZTV.

Про це заявив директор Асоціації управителів багатоквартирних будинків Андрій Никончук, коментуючи заяву заступника міністра фінансів України Сергія Марченка про те, що Мінфін може ввести систему автоматичного скасування субсидій у разі наявності боргів за послуги ЖКГ.

За словами експерта, інспектори, в першу чергу, будуть перевіряти інформацію про субсидіантів, що міститься в реєстрах.

"Перш за все, перевірка одержувачів субсидій буде здійснюватися шляхом перевірки тих даних, які містяться в різних реєстрах. Зокрема, в реєстрі рухомого і нерухомого майна", - зазначив Никончук.

Банки

Крім того, буде враховуватися вся інформація, надана про субсидіантів банками. "Буде перевірена і враховуватися інформація, яка надходитиме від тих чи інших банків, щодо сплати або несплати платежів конкретними суб'єктами, які вже отримують субсидії", - зазначив експерт, додавши, що також буде перевірятися здійснення ними дорогих покупок.

Автомобіль

За словами експерта, якщо у субсидіанта є автомобіль, в обов'язковому порядку буде перевірятися його вік і буде встановлюється ринкова вартість автомобіля на момент звернення за отриманням субсидії

Квартира

В обов'язковому порядку буде перевірятися метраж квартири, а також наявність у сім'ї будь-якого іншого рухомого або нерухомого майна

Борг, при якому відмовлять в субсидії

На сьогоднішній день немає чітко визначеної суми заборгованості, за наявності якої будуть відмовляти в наданні субсидії.

"Ця сума не є індикативною. На даний момент неможливо навіть приблизно розрахувати, при якій заборгованості одержувач втратить право на субсидію", - зазначив експерт

"Повинен бути створений певний програмний комплекс, який буде давати можливість здійснювати відповідні автоматичні розрахунки щодо того, чи буде продовжено надання субсидії тому чи іншому одержувачу", - зазначив експерт.

Що буде, якщо не впустити інспектора

Громадяни не мають права не пускати інспекторів в свою квартиру.

"По-перше, одержувачі субсидій не мають право не пускати перевіряючих. Більш того, якщо інспектори не впустять в квартиру, це стане зайвим приводом для відмови в наданні субсидії", - зазначив експерт.

Раніше повідомлялося про те, що українці вже з наступного року будуть самі оплачувати комуналку за повною вартістю. Субсидії монетизують, тобто будуть надавати грошима. Сім'я замість платіжки, в якій вказується сума за комуналку вже з урахуванням знижки, отримає живі гроші. Нововведення торкнеться в опалювальний сезон практично кожного другого українця.

Зараз в уряді розробляють методику, як контролювати, як українці будуть витрачати гроші. Якщо кошти виділять на оплату комуналки, а їх просто проїдять, в результаті у держави виникне відразу дві великі проблеми. Борги за комунальні послуги різко виростуть, а у субсидіантів доведеться якимось чином забирати витрачені не за призначенням гроші.

В Україні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг будуть отримувати тільки добросовісні платники спожитої послуги. Житлова субсидія призначається з початку опалювального (неопалювального) сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію або оскарження заборгованості в судовому порядку. При наявності заборгованості за спожиті послуги більш ніж за 2 місяці субсидія на електроенергію не буде нараховуватися.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...