"Ни о какой идейности речь не идет": Черненко про те, чому насправді мешканці ОРЛО йдуть на службу до терористів

Роботу в "армії" або місцевій "поліції" пояснюють тільки тим, що потрібно годувати сім'ю.

Ольга Черненко розповіла про те, чому насправді мешканці ОРЛО йдуть на службу до терористів, зазначають Патріоти України з посиланням на 24 канал. Пропонуємо статтю автора без змін.

"Вчора на вулиці я зустріла сусіда. Знову у військовій формі, точніше в формі місцевого "поліцейського", з усією атрибутикою людини, який йде на "службу".

У розмові сусід знизав плечима - а де тут знайти ту роботу, за яку будуть платити? Точніше платити так, щоб вистачало на життя? Такий аргумент я чую вже двічі - і обидва рази від тих, хто тут "служить".

Ні про яку ідейність або щось ще мови немає і близько. Роботу в "армії" або місцевій "поліції" пояснюють тільки тим, що потрібно годувати сім'ю, а їхати на заробітки не хочеться, тому що цей варіант вже пройдено. Але у випадку мого сусіда -"поліцейського" іронія в іншому. Його мати звільнилася з місць позбавлення волі в 2014 році, напередодні бойових дій.

Тобто ніякої перевірки мій сусід при працевлаштуванні не проходив, тому що і стаття, і термін, який відбувала його мати, були дріб'язковими. Але сусід "прослуживши" два роки в місцевій "армії" пішов, не витримавши, після року пошуку якоїсь іншої роботи з аналогічною оплатою праці, знову подався "служити" вже в "поліцію".

Є ще дещо - новий закон про "військові пенсії", за яким щоб претендувати на пенсію потрібно віддати або "армії", або "поліції" 30 місяців свого життя. При чому втекти не грюкнувши дверима, а відслужити весь термін контракту, який укладається на 12 місяців. Винятком може бути лише хвороба, оформлена по місцевій букві "закону". І тут знову все не просто. Багато вже "служили" тут - хто рік, хто два, хто півроку. І зараз "армія" робить набір знову вже за рахунок тих, хто хоче дослужитися до "військової" пенсії.

Мій знайомий був комісований через проблеми з серцем - він служив на військовій посаді в тюрмі. Не пройшов медкомісії, не допомогли навіть гроші в конверті. Після колишньої зарплати він зміг знайти тільки роботу охоронця в школі за 5 тисяч рублів зарплати. Цих грошей йому не вистачало навіть на харчування.

Через деякий час він зміг перейти охоронцем в місцевий "держбанк" на 7 тисяч рублів. І для нього закон про пенсії став рятівною мотузкою для потопаючого - можна буде отримувати і пенсію, і зарплату, а головне - краще харчуватися. Моєму знайомому не вистачає 5 місяців до необхідних 30 місяців до "військової" пенсії.

Але щоб дослужитися 5 місяців, всього-то 5 місяців, йому потрібно відпрацювати рік - термін контракту. А тих, хто приходить з вулиці в "військкомат", відправляють копати окопи, носити снаряди і ночувати в поля. А моєму знайомому вже під п'ятдесят, та й причина, по якій він був комісований, ніяк не сприяє важкій службі.

Загалом, дослужитися край як потрібно, але так, щоб не померти за цей рік. А для цього потрібні зв'язки, знайомства, щоб потрапити на ту посаду, де можна в відносному теплі і безпеці, без підриву здоров'я дотягнути рік контракту. Бажано без великих фізичних навантажень, бажано - в безпеці, бажано в теплі і так, щоб не на ногах. А для таких майже тепличних умов потрібні зв'язки, знайомства, протекція, хабар. Ніяких високий ідей або високих слів. Ніякого патріотизму. Мрії про пенсії, мрії про краще харчуванні. І, знаєте, так тут дуже в багатьох тільки тому, що багато хто змушений виживати, поставлений в дуже незручне становище".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...