Бережіться! ТОП-6 інфекцій, які можна підхопити у перукарні

Перукарня може приховувати небезпечні інфекції, які людина може підчепити, прийшовши підстригтися.

Ілюстрація. Фото: OGO.ua

Сьогодні салони краси та перукарні надають багато послуг, які мають бути не лише високої якості, але і безпечними для здоров’я. Перукарня може приховувати небезпечні інфекції, які людина може підчепити, прийшовши підстригти волосся, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukrhealth.

Людина може підчепити фолікуліт – запалення волосяного фолікула, воно викликається бактеріями стафілокока, які передаються через погано продезінфіковані інструменти перукаря.

Якщо майстер не кидає гребінь чи інше приладдя у розчин, то існує ймовірність заразитися стафілококовим фолікулітом. Він розвивається в області бороди або потрапляє на шкіру голови. Серед симптомів – поява червоних шишок та гнійних прищів, які супроводжуються свербінням.

Погано оброблені гребені можуть переносити стригучий лишай – грибкову інфекцію шкіри голови, яка виглядає як червона луската пляма. Важкий перебіг захворювання може спричинити утворення рубців та випадання волосся.

Під час візиту також можна заразитися бактеріальною інфекцією – імпетиго. Її збудниками є стафілококи або бактерії. Вона може виникнути через контакт шкіри зі шкірою, одягом або рушником зараженої людини.

Заразитися вошами можна через гребінь, який контактував з людиною, що має воші. Окрім голови, вони можуть завестися на бороді. Основним симптомом є свербіння.

У людини після візиту перукарні чи салону краси може виникнути правець. Це може трапитися через поранення іржавими перукарськими ножицями.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...