Базова потреба сучасного суспільства: Незабаром територію ЄС покриє безкоштовний інтернет

120 000 000 євро має вистачити на облаштування критичної кількості wifi-передавачів.

Ілюстрація. Фото: 5 канал

Крім країн-членів ЄС програма по розширенню мережі інтернет також стосуватиметься Норвегії та Ісландії, повідомляють Патріоти України з посиланням на радіо Свобода.

«Європейська комісія вирішила забезпечити доступ до безкоштовного інтернету у публічних місцях на всій території Євросоюзу, а також у Норвегії та Ісландії.

Як повідомляє прес-служба комісії, у травні 2018 року Wi-Fi сигналом будуть обладнані площі, парки та інші громадські місця у 1000 населених пунктів, програмою WiFi4EU пропонується надання 15 тис. євро для муніципалітетів для створення точок доступу Wi-Fi.

Як заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, ініціатива WiFi4EU спрямована на долучення «кожного європейського села і кожного міста до безкоштовного бездротового доступу до інтернету до 2020 року».

Комісар з цифрової економіки та суспільства Марія Габріель додала, що ініціатива WiFi4EU надасть тисячам європейців безкоштовний доступ до інтернету в громадських місцях в ЄС.

Програма передбачає надання 120 млн євро на встановлення обладнання для безкоштовного Wi-Fi у 8 тис. муніципалітетів у всіх державах-членах, а також у Норвегії та Ісландії до 2020 року».

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Дієтолог порадила, як схуднути за допомогою картоплі

четвер, 23 вересень 2021, 23:55

Тетяна Годард розповіла правила вживання молодої картоплі, багатої органічними кислотами і клітковиною, вітамінами і мінералами. Калорійність молодих бульб до 30% нижче, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо її правильно готувати і ї...

З архіву ПУ. "Люди зникали пачками": Про темний бік райського Таїланду

середа, 22 вересень 2021, 23:05

Орієнтуватися в правилах та вести себе пристойно не завадить туристу в будь-якій країні. "Ну что ж, мы поговорили о том, как подготовиться к поездке в Таиланд и о том, что бы такого неизбитого там посмотреть. Пришло время обсудить и обратную сторону Та...